Læserbreve

Her kan du finde læserbreve fra Radikale Venstres kandidater, bestyrelsesmedlemmer og medlemmer.

Budgettet vidner om et byråd, der vokser med opgaven 16. oktober 2019 - 2020-budgettet for Faxe Kommune er nu faldet på plads. I modsætning til sidste år er det endda med det bredest mulige flertal bag – nemlig alle byrådets partier. Det er… (Læs mere)
Hvor er visionerne for Faxe Kommune? 29. september 2019 - Byrådet i Faxe Kommune har en vision. I hvert fald ifølge den brochure, man kan finde på kommunens hjemmeside. Under overskriften “Vores bæredygtige fremtid” står der bl.a.: “Bæredygtig udvikling og… (Læs mere)
Verdens bedste velfærdssamfund? For nogen! 17. september 2019 - Vi bryster os af, at vi i Danmark har verdens bedste velfærdssamfund, hvor alle borgere har samme rettigheder og muligheder. Men virkeligheden er en anden. Solidariteten og fællesskabet – den… (Læs mere)
Et Danmark, vi kan være bekendt – af Line og Majbritt 23. maj 2019 - Retsind, lovsind, frisind og storsind - måske ikke ord, vi tænker så meget over i hverdagen, men det kan vi hurtigt komme til, hvis ikke vi får trukket Danmark i… (Læs mere)
Styrk Folkeskolen fremfor at svække friskoler – af Line Krogh Lay 22. maj 2019 - Det bekymrer mig, at Socialdemokratiets folketingskandidat, Tanja Larsson, udtrykker ønske om at skære i friskolernes tilskud. Det vil være til skade for bosætning og vækst i kommuner som eksempelvis Stevns… (Læs mere)
Radikale samtaler i Frøgården – af Line Krogh Lay 26. marts 2019 - Søndag den 24. marts var jeg i rundt og banke på døre i Frøgården i Haslev sammen med den radikale spidskandidat til kommunalvalget, Nicolaj Lund Jensen. Vi var ude for… (Læs mere)
Centralisering af uddannelser skævvrider Danmark – af Line Krogh Lay 24. januar 2019 - Uddannelse gør drømme til virkelighed! Derfor skal alle unge have adgang til uddannelse - uanset, hvor de vokser op i Danmark. Sådan er det ikke i dag! Hvis tendensen fortsætter,… (Læs mere)
Statsministeren vil gennemtrumfe sundhedsreform inden valget – af Line Krogh Lay 19. januar 2019 - Regeringens nye sundhedsudspil er stærkt bekymrende og peger mod demokratisk underskud, centralisering og besparelser på både sundhedsområdet og andre af regionens opgaver. Reformen finansieres dels inden for den eksisterende ramme,… (Læs mere)
Borgere er bekymrede for sundhedssektoren – af Line Krogh Lay 16. januar 2019 - Lørdag 12. januar var jeg i Faxe Ladeplads for at tale med folk om, hvad de synes er vigtigt i forhold til det kommende folketingsvalg. Med mig havde jeg Radikales… (Læs mere)
Ros til flertalsgruppen – af Jimmi Andreasen 4. januar 2019 - I budgettet for 2019-2022 er der afsat penge til en forlængelse af Gisselfeldvej mellem Moltkesvej og Køgevej. Denne forlængelse vil i kombination med færdiggørelsen af Østre Ringvej bidrage til øget… (Læs mere)
Eli Jacobi Nielsen refererer til problematisk analyse – af Arne Rohde 3. januar 2019 - I et læserbrev den 2. januar fra Eli Jacobi Nielsen, gruppeformand for DF i Faxe byråd, refererer han til en undersøgelse som er blevet tilbagevist som uvidenskablig. Historien var baseret… (Læs mere)
DF vil droppe integrationsindsatser på baggrund af misvisende undersøgelse – af Line Krogh Lay 3. januar 2019 - Endnu engang er Dansk Folkeparti ude med den symbolpolitiske rive. Gruppeformand for DF i Faxe Kommune Eli Jacobi Nielsen skriver i Faxenyt den 2/1 2019, at der ikke er brug for… (Læs mere)
Ungdomshus i Haslev – af Arne Rohde 2. januar 2019 - Under valgkampen før kommunalvalget i 2017, var vi nogle stykker, som gav udtryk for at der manglede et Ungdomshus i Haslev. Det gør der stadig, og da kommunen har købt… (Læs mere)
Radikale Faxe ønsker børnene tillykke 15. oktober 2018 - Budgettet for Faxe Kommune 2019 er nu vedtaget af et flertal i byrådet. Børnene er en mærkesag for os i Radikale Venstre, så vi er meget glade for, at børnene… (Læs mere)
Danmark i den grønne førertrøje – pas på vandet! – af Line 18. september 2018 - Jeg ønsker et Danmark i den grønne førertrøje, så jeg er naturligvis begejstret for det radikale udspil med at omdanne en tredjedel af landbrugsarealet til natur. Der er tale om… (Læs mere)
Et strejf af storby! – af Nicolaj 17. september 2018 - Haslev har som stationsby nogle helt særlige kvaliteter i arkitekturen, dog er der særligt én gade som skiller sig ud: nemlig Vestergade, gaden har sit eget rå og upolerede udtryk,… (Læs mere)
Hvad blev der af Retsind, Lovsind, Frisind og Storsind? – af Line 14. juni 2018 - Vi lever i en tid, hvor alting går meget stærkt. Nogle gange måske så stærkt, at vi bliver overhalet af udviklingen og i mangel på konstruktive svar på verdens omskiftelighed… (Læs mere)
Myter eller skolernes virkelighed? – af Sean 3. juni 2018 - Formand for Børn og Læringsudvalget i Faxe Kommune, Mikkel Dam, har den 1. juni lagt en video ud på Facebook, hvor han prøver at ”aflive nogle af de myter, som… (Læs mere)
Masser af vilje til integration hos borgerne – af Line og Majbritt 30. maj 2018 - Lørdag d. 26. maj var Radikale Venstres kandidater og medlemmer over hele landet ude på gader og stræder for at tage pulsen på integrationen i Danmark. Naturligvis også her i… (Læs mere)
Prioriterer byrådet kvalitet i vores skoler? – af Sean 18. maj 2018 - BDO har foretaget en kortlægning af økonomi og aktivitet i de enheder, der hører under Center for Børn og Læring; dvs. skoler, SFO’er, specialskoler, daginstitutioner og dagpleje. Hovedformålet er at… (Læs mere)
Mød din lokale folketingskandidat til en snak om integration – af Line og Majbritt 15. maj 2018 - Lørdag den 26. maj går Radikale Venstres kandidater og ildsjæle over hele landet ud på gader og stræder for at tale integration med borgerne i Danmark. Du kan møde os… (Læs mere)
Børnene skal have samme sunde start på livet – af Sean 17. april 2018 - I Radikale Venstre mener vi, at sundhed, trivsel og læring hænger uløseligt sammen. Derfor synes vi, det er en fantastisk nyhed, at dagplejerne i Faxe Kommune er ved at blive… (Læs mere)
Danmark skal bære den grønne førertrøje – Line Krogh Lay, Faxekredsens folketingskandidat 11. april 2018 - Vi står over for en stor udfordring, som vi efter al sandsynlighed er den sidste generation, der kan løse. Klimaproblematikken er et af vor tids absolut vigtigste emner, og det… (Læs mere)
Nicolaj har en opfordring til Faxe Kommunes unge… 27. marts 2018 - Faxe Kommune har afsat en 1/2 mio til aktiviteter for unge. Er du ml. 15-30 år, eller kender du nogle unge, så følg Nicolajs opfordring, så der kan blive sat… (Læs mere)
Radikale ønsker en forhandlet aftale! 12. marts 2018 - Radikale mener, at der skal findes en forhandlingsløsning i de pågående  overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte. Lockoutvarslet for de offentligt ansatte  gældende fra den 10. april mener vi er et… (Læs mere)
Åbent brev til SSP-styregruppen – af Majbritt 4. marts 2018 - Onsdag aften d. 28. februar 2018 deltog jeg og mange andre borgere ved borgermødet vedr. tryghed på Nordskovskolen. Repræsentanter fra bl.a. politiet, Bykroen og taxavognmændene fortalte om deres indsatser for… (Læs mere)
Børnene fortjener et godt børneliv – læserbrev af Majbritt 23. februar 2018 - I Radikale Venstre har børn og unge en stemme. Vi mener det faktisk, når vi siger ”Vores børn, vores fremtid”. Det er en grundværdi for os at sikre vores børn… (Læs mere)
Fiberforbindelse skaber muligheder for fremtiden – læserbrev af Morten 13. december 2017 - Jeg læser med bekymring at det halter lidt med tilmeldingerne til en mulig etablering af fiberforbindelse i Faxe Ladeplads med tilmeldingsfrist på fredag. Indsendt af Morten Egelund Rasmussen, Teestrup Bygade… (Læs mere)
Hvad skal de næste 4 år huskes for? – læserbrev af Radikale Venstres kandidater 17. november 2017 - Hvad skal de næste 4 år huskes for? Dette er et spørgsmål, som vi, Radikale Venstres byrådskandidater, har fået – og det er ikke svært at svare på. Står det… (Læs mere)
Forskellige børn, forskellige behov – læserbrev af kandidat Morten Egelund Rasmussen 15. november 2017 - Faxe Kommune skal støtte op omkring alle skolerne i kommunen ved eksempelvis at give alle kommunens skoleelever lov til at køre med skolebusserne. Også elever på frie grundskoler! Dette evt.… (Læs mere)
Sammen skaber vi Danmarks bedste folkeskole – læserbrev af spidskandidat Nicolaj Lund Jensen 13. november 2017 - Vores børn og unge skal vokse op i Danmarks bedste kommune. Jeg er som ny kandidat blevet yderligere bekræftet i, hvor vigtigt det er, at vi får nedsat et såkaldt… (Læs mere)
En moderne landsby – læserbrev af spidskandidat Nicolaj Lund Jensen 12. november 2017 - Moderne mennesker er krævende. De vil ikke »nøjes«, selv om de bor på landet. Moderne mennesker stiller krav og shopper rundt, inden de beslutter sig for, hvor de gerne vil… (Læs mere)
Tryghed i alderdommen – læserbrev af kandidat Arne Rohde 8. november 2017 - Radikale Venstre vil arbejde for, at alle ældre sikres tryghed, trivsel og værdighed. Indsendt af Arne Rohde, Vordingborgvej 414, Dalby, 4690 Haslev. Kandidat til kommunal og regionsvalget for Radikale Venstre.… (Læs mere)
Børnene er vores fremtid – læserbrev af bestyrelsesmedlem Majbritt Egelund Rasmussen 7. november 2017 - Børnene er vores fremtid, og derfor ønsker Radikale Venstre at investere i et godt børne- og ungdomsliv for at etablere et godt fundament for kommende aktive medborgere og samtidig være… (Læs mere)
Faxe Kommunes børn skal have en sund start på livet – læserbrev af bestyrelsesmedlem Majbritt Egelund Rasmussen 6. november 2017 - Radikale Venstre mener, at sundhed starter langt fra sygehuset og lægen. En af de vigtigste kommunale sundhedsopgaver er derfor forebyggelse og sundhedsfremme. Indsendt af Majbritt Egelund Rasmussen, Teestrup Bygade 27,… (Læs mere)
Radikale Venstres ambitioner for naturen – læserbrev af bestyrelsesmedlem Majbritt Egelund Rasmussen 3. november 2017 - Radikale Venstre har ambitioner! Vi har ambitioner på vores skønne naturs vegne. Radikale Venstre ønsker at have fokus på den grønne omstilling og udviklingen af bæredygtige løsninger. Klima- og miljøteknologi… (Læs mere)
Radikale visioner – læserbrev af spidskandidat Nicolaj Lund Jensen 2. oktober 2017 - Radikale Venstre i Faxe har visioner, og de er alt andet end jordnære. De er nemlig store på Faxe Kommunes vegne - sådan er det med visioner. Visioner er noget… (Læs mere)
Vandkulturhus i Haslev – læserbrev fra spidskandidat Nicolaj Lund Jensen 27. september 2017 - Af Nicolaj Lund Jensen Gisselfeldvej 18, Haslev Spidskandidat for Radikale Venstre Svar til Ole Hansen: Jeg giver Ole Hansen helt ret i, at der er en behov for at der… (Læs mere)
Vi vil have videregående uddannelser i Faxe Kommune – læserbrev af kandidat Morten Egelund Rasmussen 18. september 2017 - Radikale Venstre vil udligne de regionale uligheder i Danmark ved at flytte erhvervs- og professionsrettede uddannelser ud af de store byer. Her skal Faxe Kommune selvfølgelig være med! - F.eks.… (Læs mere)
Pust støvet af Haslev Bymuseum – læserbrev af spidskandidat Nicolaj Lund Jensen 17. august 2017 - Kulturstyrelsen kritiserede i 2013 Østsjællands Museum (ØSM) for at under-prioritere den lokale nyere tids kulturhistorie, fordi udstillingerne er af ældre dato og formidlingen er uopdateret, sparsom og traditionel. Dette er… (Læs mere)
Ligner chikane af Haslev Privatskole – læserbrev af kandidat Morten Egelund Rasmussen 2. februar 2017 - Sagen vedr. den ændrede buskørsel på tværs af kommunen fra Faxe Ladeplads via Faxe til Haslev er et sørgeligt eksempel på manglende pragmatisme og politisk vilje til at tænke ud… (Læs mere)
Faxe Kommune skal op i gear – læserbrev af kandidat Nicolaj Lund Jensen 16. januar 2017 - Radikale Venstre i Faxe Kommune vil i den kommende byrådsperiode arbejde for en helt ny erhverv- og turismepolitik. Tavlen skal viskes ren. Derfor håber vi at det nuværende byråd vil… (Læs mere)
Eco Valley – Mega Center – læserbrev af bestyrelsesmedlem Nicolaj Lund Jensen 17. juni 2016 - Et alternativt fremtidssenarie for Eco Valley Tanken var god nok: Et erhvervsområde med den perfekte beliggenhed i Rønnede ved Motorvej E47 med tanken på at henvende sig til „grønne” virksomheder,… (Læs mere)