Nyt fra Radikale Faxe

Her på siden kan du finde nyt fra lokalforeningen.

Budgettet vidner om et byråd, der vokser med opgaven 16. oktober 2019 - 2020-budgettet for Faxe Kommune er nu faldet på plads. I modsætning til sidste år er det endda med det bredest mulige flertal bag – nemlig alle byrådets partier. Det er… (Læs mere)
Hvor er visionerne for Faxe Kommune? 29. september 2019 - Byrådet i Faxe Kommune har en vision. I hvert fald ifølge den brochure, man kan finde på kommunens hjemmeside. Under overskriften “Vores bæredygtige fremtid” står der bl.a.: “Bæredygtig udvikling og… (Læs mere)
Verdens bedste velfærdssamfund? For nogen! 17. september 2019 - Vi bryster os af, at vi i Danmark har verdens bedste velfærdssamfund, hvor alle borgere har samme rettigheder og muligheder. Men virkeligheden er en anden. Solidariteten og fællesskabet – den… (Læs mere)
Et Danmark, vi kan være bekendt – af Line og Majbritt 23. maj 2019 - Retsind, lovsind, frisind og storsind - måske ikke ord, vi tænker så meget over i hverdagen, men det kan vi hurtigt komme til, hvis ikke vi får trukket Danmark i… (Læs mere)
Styrk Folkeskolen fremfor at svække friskoler – af Line Krogh Lay 22. maj 2019 - Det bekymrer mig, at Socialdemokratiets folketingskandidat, Tanja Larsson, udtrykker ønske om at skære i friskolernes tilskud. Det vil være til skade for bosætning og vækst i kommuner som eksempelvis Stevns… (Læs mere)
Rachel fra Radikal Ungdom træder ind i Radikale Faxes bestyrelse 4. april 2019 - Radikale Faxe afholdt tirsdag d. 2. april 2019 sin ordinære generalforsamling. Over halvdelen af foreningens medlemmer deltog i generalforsamlingen, som også havde besøg af folketingskandidat for Radikale Venstre, Line Krogh… (Læs mere)
Radikale samtaler i Frøgården – af Line Krogh Lay 26. marts 2019 - Søndag den 24. marts var jeg i rundt og banke på døre i Frøgården i Haslev sammen med den radikale spidskandidat til kommunalvalget, Nicolaj Lund Jensen. Vi var ude for… (Læs mere)
Centralisering af uddannelser skævvrider Danmark – af Line Krogh Lay 24. januar 2019 - Uddannelse gør drømme til virkelighed! Derfor skal alle unge have adgang til uddannelse - uanset, hvor de vokser op i Danmark. Sådan er det ikke i dag! Hvis tendensen fortsætter,… (Læs mere)
Statsministeren vil gennemtrumfe sundhedsreform inden valget – af Line Krogh Lay 19. januar 2019 - Regeringens nye sundhedsudspil er stærkt bekymrende og peger mod demokratisk underskud, centralisering og besparelser på både sundhedsområdet og andre af regionens opgaver. Reformen finansieres dels inden for den eksisterende ramme,… (Læs mere)
Borgere er bekymrede for sundhedssektoren – af Line Krogh Lay 16. januar 2019 - Lørdag 12. januar var jeg i Faxe Ladeplads for at tale med folk om, hvad de synes er vigtigt i forhold til det kommende folketingsvalg. Med mig havde jeg Radikales… (Læs mere)
Ros til flertalsgruppen – af Jimmi Andreasen 4. januar 2019 - I budgettet for 2019-2022 er der afsat penge til en forlængelse af Gisselfeldvej mellem Moltkesvej og Køgevej. Denne forlængelse vil i kombination med færdiggørelsen af Østre Ringvej bidrage til øget… (Læs mere)
Eli Jacobi Nielsen refererer til problematisk analyse – af Arne Rohde 3. januar 2019 - I et læserbrev den 2. januar fra Eli Jacobi Nielsen, gruppeformand for DF i Faxe byråd, refererer han til en undersøgelse som er blevet tilbagevist som uvidenskablig. Historien var baseret… (Læs mere)
DF vil droppe integrationsindsatser på baggrund af misvisende undersøgelse – af Line Krogh Lay 3. januar 2019 - Endnu engang er Dansk Folkeparti ude med den symbolpolitiske rive. Gruppeformand for DF i Faxe Kommune Eli Jacobi Nielsen skriver i Faxenyt den 2/1 2019, at der ikke er brug for… (Læs mere)
Ungdomshus i Haslev – af Arne Rohde 2. januar 2019 - Under valgkampen før kommunalvalget i 2017, var vi nogle stykker, som gav udtryk for at der manglede et Ungdomshus i Haslev. Det gør der stadig, og da kommunen har købt… (Læs mere)
Radikale Faxe ønsker børnene tillykke 15. oktober 2018 - Budgettet for Faxe Kommune 2019 er nu vedtaget af et flertal i byrådet. Børnene er en mærkesag for os i Radikale Venstre, så vi er meget glade for, at børnene… (Læs mere)
Danmark i den grønne førertrøje – pas på vandet! – af Line 18. september 2018 - Jeg ønsker et Danmark i den grønne førertrøje, så jeg er naturligvis begejstret for det radikale udspil med at omdanne en tredjedel af landbrugsarealet til natur. Der er tale om… (Læs mere)
Et strejf af storby! – af Nicolaj 17. september 2018 - Haslev har som stationsby nogle helt særlige kvaliteter i arkitekturen, dog er der særligt én gade som skiller sig ud: nemlig Vestergade, gaden har sit eget rå og upolerede udtryk,… (Læs mere)
Hvad blev der af Retsind, Lovsind, Frisind og Storsind? – af Line 14. juni 2018 - Vi lever i en tid, hvor alting går meget stærkt. Nogle gange måske så stærkt, at vi bliver overhalet af udviklingen og i mangel på konstruktive svar på verdens omskiftelighed… (Læs mere)
Myter eller skolernes virkelighed? – af Sean 3. juni 2018 - Formand for Børn og Læringsudvalget i Faxe Kommune, Mikkel Dam, har den 1. juni lagt en video ud på Facebook, hvor han prøver at ”aflive nogle af de myter, som… (Læs mere)
Masser af vilje til integration hos borgerne – af Line og Majbritt 30. maj 2018 - Lørdag d. 26. maj var Radikale Venstres kandidater og medlemmer over hele landet ude på gader og stræder for at tage pulsen på integrationen i Danmark. Naturligvis også her i… (Læs mere)
Prioriterer byrådet kvalitet i vores skoler? – af Sean 18. maj 2018 - BDO har foretaget en kortlægning af økonomi og aktivitet i de enheder, der hører under Center for Børn og Læring; dvs. skoler, SFO’er, specialskoler, daginstitutioner og dagpleje. Hovedformålet er at… (Læs mere)
Mød din lokale folketingskandidat til en snak om integration – af Line og Majbritt 15. maj 2018 - Lørdag den 26. maj går Radikale Venstres kandidater og ildsjæle over hele landet ud på gader og stræder for at tale integration med borgerne i Danmark. Du kan møde os… (Læs mere)
Line Krogh Lay er Faxekredsens folketingskandidat 24. april 2018 - Line Krogh Lay er af medlemmerne i Faxe og Stevns kommuner valgt som folketingskandidat i Faxekredsen for Radikale Venstre. Line er 46 år og stevnsbo. Hun har boet på Stevns… (Læs mere)
Børnene skal have samme sunde start på livet – af Sean 17. april 2018 - I Radikale Venstre mener vi, at sundhed, trivsel og læring hænger uløseligt sammen. Derfor synes vi, det er en fantastisk nyhed, at dagplejerne i Faxe Kommune er ved at blive… (Læs mere)
Opstillingsmøde til folketingsvalget d. 24. april 17. april 2018 - Så er tiden kommet til at vælge folketingskandidat til Faxekredsen, som omfatter Stevns og Faxe kommuner. Vi håber, at så mange som muligt møder frem, så vi kan få en… (Læs mere)
Danmark skal bære den grønne førertrøje – Line Krogh Lay, Faxekredsens folketingskandidat 11. april 2018 - Vi står over for en stor udfordring, som vi efter al sandsynlighed er den sidste generation, der kan løse. Klimaproblematikken er et af vor tids absolut vigtigste emner, og det… (Læs mere)
Majbritt Egelund Rasmussen er ny formand for Radikale Faxe 6. april 2018 - Majbritt Egelund Rasmussen er blevet valgt som ny formand for Radikale Venstre i Faxe kommune. Formandsskiftet skete ved den ordinære generalforsamling torsdag d. 5. april 2018, hvor den nu tidligere… (Læs mere)
Radikale Venstre skal være den sjoveste og fedeste forening i Faxe 2. april 2018 - Majbritt Egelund Rasmussens øjne stråler af engagement og vilje, da hun svarer på spørgsmålet om, hvorfor hun er aktiv i Radikale Venstre. ”Vi skal skabe den sjoveste og fedeste politiske… (Læs mere)
Margrethe Vestager ny borgmesterkandidat i Faxe Kommune! 1. april 2018 - Efter at have fulgt med i kommunalvalget i 2017 fra Bruxelles har Margrethe Vestager fået hjemve, og hun har derfor taget imod opfordringen om at stille op som borgmesterkandidat i… (Læs mere)
Nicolaj har en opfordring til Faxe Kommunes unge… 27. marts 2018 - Faxe Kommune har afsat en 1/2 mio til aktiviteter for unge. Er du ml. 15-30 år, eller kender du nogle unge, så følg Nicolajs opfordring, så der kan blive sat… (Læs mere)
Find os på Instagram 21. marts 2018 - Nu kan du også finde os på Instagram: https://www.instagram.com/radikalefaxe/ Her vil vi dele stemningsbilleder og videoer fra vores forening, så du fra sidelinjen kan følge med i, hvad der rører… (Læs mere)
Radikale ønsker en forhandlet aftale! 12. marts 2018 - Radikale mener, at der skal findes en forhandlingsløsning i de pågående  overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte. Lockoutvarslet for de offentligt ansatte  gældende fra den 10. april mener vi er et… (Læs mere)
Svend, inspiration og netværk 11. marts 2018 - Ulf, Nicolaj og Majbritt har været på foreningstræf i Nyborg med radikale fra hele Danmark. Her er de blevet inspireret og fyldt op med gode ideer til, hvordan Radikale Faxe… (Læs mere)
Åbent brev til SSP-styregruppen – af Majbritt 4. marts 2018 - Onsdag aften d. 28. februar 2018 deltog jeg og mange andre borgere ved borgermødet vedr. tryghed på Nordskovskolen. Repræsentanter fra bl.a. politiet, Bykroen og taxavognmændene fortalte om deres indsatser for… (Læs mere)
Majbritt og Nicolaj har en opfordring til dig… 3. marts 2018 - Har du ingen planer i morgen, så kig fordi Haslev Messen i Haslev Hallerne i morgen søndag d. 4. marts 2018. Majbritt og Nicolaj kommer her med en opfordring til… (Læs mere)
Ulf, Nicolaj og Majbritt deltager i foreningstræf d. 10.-11. marts 25. februar 2018 - Landsorganisationen inviterer til foreningstræf i weekenden d. 10.-11. marts 2018. Fokus er foreningernes liv og udvikling de kommende år, og foreningstræffet foregår som en del af det radikale uddannelsesprogram i… (Læs mere)
Bestyrelsesmøde i Radikale Faxe d. 8. marts 2018 24. februar 2018 - Bestyrelsen mødes til bestyrelsesmøde torsdag d. 8. januar 2018 kl. 19 på Teestrup Bygade 27, 4690 Haslev. Alle medlemmer er inviteret til at deltage, og dagsorden er sendt ud. (Læs mere)
RV Faxe på Haslev Messen 2018 d. 4. marts 26. januar 2018 - Som noget nyt er Radikale Venstre repræsenteret på Haslev Messen 2018 som finder sted søndag d. 4. marts kl. 10-17 i Haslev Hallerne. Her vil de besøgende kunne høre om… (Læs mere)
Formand Ulf Lindow deltager i Radikale Venstres nytårsstævne d. 6. januar 2018 4. januar 2018 - Traditionen tro afholder Radikale Venstre nytårsstævne. Fra lokalforeningen i Faxe Kommune deltager formand Ulf Lindow. (Læs mere)
Bestyrelsesmøde d. 25. januar 2018: Alle medlemmer er velkomne! 4. januar 2018 - Bestyrelsen mødes til bestyrelsesmøde torsdag d. 25. januar 2018 kl. 19 på Gisselfeldvej 18, 4690 Haslev. Dagsorden sendes ud til alle medlemmer forud for mødet. Alle medlemmer af Radikale Venstre… (Læs mere)
Radikale Venstre i Faxe Kommune har offentliggjort valgprogram ifm. KV17 24. september 2017 - Radikale Venstre har fokus på at øge bosætningen og skabe vækst og arbejdspladser i Faxe Kommune. Vi vil investere mere i uddannelse, velfærd og infrastruktur. Vi vil inden for alle… (Læs mere)
Nicolaj Lund Jensen er ny spidskandidat til KV17 7. juni 2017 - Nicolaj Lund Jensen er ny spidskandidat hos Radikale Venstre til KV17 efter Sean Littlewood har trukket sig. Formand Ulf Lindow udtaler: "Det er ærgerligt, at Sean Littlewood har trukket sig,… (Læs mere)
Radikale Venstres kandidathold til KV17 er nu sat 28. september 2016 - Radikale Venstre har sat kandidatholdet til kommunalvalget i november 2017. Som spidskandidat blev Sean Littlewood valgt. Kandidatholdet består derudover af Nicolaj Lund Jensen, Jimmi Andreasen, Morten Egelund Rasmussen, Ulf Lindow… (Læs mere)