DF vil droppe integrationsindsatser på baggrund af misvisende undersøgelse – af Line Krogh Lay

Endnu engang er Dansk Folkeparti ude med den symbolpolitiske rive. Gruppeformand for DF i Faxe Kommune Eli Jacobi Nielsen skriver i Faxenyt den 2/1 2019, at der ikke er brug for flere integrationsindsatser. Dette på baggrund af en undersøgelse, som i bedste fald giver et temmelig unøjagtigt billede. 80 % af efterkommerne i undersøgelsen er under 25, og langt størstedelen af udgifterne går altså til børn og unge, som jo ikke betaler SKAT endnu, men går i skole eller er under uddannelse og – ganske som etnisk danske børn – koster penge. Herudover forvrænger indtægten fra pension billedet. Renser man for de ekstraordinære pensionstindtægter i 2014, koster etniske danskere faktisk staten 17 mia. kroner. I snit koster hver eneste dansker staten flere penge, end vi betaler tilbage til staten i skat gennem hele vores liv. Vi er altså samlet set alle en underskudsforretning.

Det er ikke nogen overraskelse, at DF vil gøre næsten hvad som helst for at stoppe enhver form for integration. Det har de sagt ved enhver given lejlighed i flere år. Hvad vil de så? Vil de sende danske statsborgere ud af landet? Folk, der har været her i tre generationer? Faktum er, at antallet af kriminelle unge med anden etnisk baggrund end dansk er halveret siden halvfemserne. Faktum er, at flere og flere unge med indvandrerbaggrund får en uddannelse. De er efterhånden ved at indhente de etnisk danske unge. Faktum er, at DFs ønske om at isolere – og ikke integrere – skaber lige præcis de parallelsamfund, som de frygter.

Vi skal selvfølgelig stille krav til alle, der bor i Danmark, men som velfærdssamfund skal vi støtte udsatte familier til at klare sig selv – uanset om de er nye eller gamle danskere. Dette set både fra et menneskeligt og et økonomisk synspunkt. Vi kan ikke bare vende blikket væk og lade folk sejle deres egen sø. Det er for dyrt på langt sigt, og det vil resultere i flere, som føler sig marginaliseret og dermed udvikler sig til modborgere frem for medborgere.

Eli taler om bekostelige investeringer i integration. Samtidig ønsker DF at sende hundrede mennesker ud på øen Lindholm til en pris af 760 millioner kroner. Det er en selvmodsigelse, der vil noget!

Line Krogh Lay
Folketingskandidat i Faxekredsen
Radikale Venstre

https://sn.dk/Debat-Faxe/DF-vil-droppe-integrationsindsatser-paa-baggrund-af-misvisende-undersoegelse/artikel/801817

https://faxenyt.dk/?Id=16275

Skriv et svar