Radikale ønsker en forhandlet aftale!

Radikale mener, at der skal findes en forhandlingsløsning i de pågående  overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte. Lockoutvarslet for de offentligt ansatte  gældende fra den 10. april mener vi er et meget voldsomt modsvar til det forholdsvis begrænsede strejkevarsel fra de ansatte. Selvfølgelig skal KL vise solidaritet med de kommuner, hvor der er varslet strejke, men der er blevet trykket på lockoutknappen for hurtigt og for hårdt.

Løn og arbejdsvilkår skal fastsættes via aftaler og ikke ved lov. Det er klart, at begge parter må give sig på nogle punkter, hvis det skal lykkes. Når det er sagt, så har KL som offentlig arbejdsgiver et helt særligt ansvar for, at en konflikt ikke ender i endnu et lovindgreb. Et statsligt indgreb vil blive betragtet som den offentlige arbejdsgivers forlængede arm og vil derfor virke undergravende på den danske aftalemodel. Derfor bør der også forhandles målrettet for at erstatte tidligere lovindgreb med en overenskomst. Det kræver en tilbagevenden til forhandlingsbordet frem for en eskalering af konflikten.

Styrkeforholdet er ulige, og som Pippi Langstrømpe siger så fint: “Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll!” I stedet er det, som man har mistet respekten for modparten og udskammer dem offentligt. Kalder dem grådige, og det der er værre.

Det er Radikales holdning, at en eventuel lockout helst ikke må blive en spareøvelse. Derfor bør nettobesparelsen på løn i tilfælde af lockout tilbageføres proportionelt til de pågældende områder.

Line Krogh Lay
Folketingskandidat, Radikale Venstre

Nicolaj Lund Jensen
Spidskandidat og bestyrelsesmedlem, Radikale Venstre i Faxe Kommune

http://faxe.netavis.nu/radikale-oensker-forhandlet-aftale/

http://stevns.netavis.nu/radikale-oensker-forhandlet-aftale/

http://faxenyt.dk/?Id=15012

Skriv et svar