Radikale samtaler i Frøgården – af Line Krogh Lay

Søndag den 24. marts var jeg i rundt og banke på døre i Frøgården i Haslev sammen med den radikale spidskandidat til kommunalvalget, Nicolaj Lund Jensen. Vi var ude for at høre, hvad der ligger folk på sinde til det kommende folketingsvalg.

Både Nicolaj og jeg var meget overvældede af den imødekommenhed, vi mødte hos alle dem, vi talte med, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg besøger Frøgården. Vi mødte bl.a. Lonnie, som er sosu-assistent og udfordret af de skiftende arbejdstider i hendes job, og de faste vagt hver anden weekend. Hun forklarede, at kan være svært at få enderne til at mødes, når man har små børn. Hun havde ikke noget imod længere arbejdsdage, hvis blot hun kunne få faste dagvagter. Vi mødte også en arbejdsløs, som var træt af praktikpladser, der ikke førte til reel beskæftigelse og var ved at miste troen på, at det kunne lade sig gøre. Det er trist, hvis folk føler, at de bliver sendt rundt i den ene udsigtsløse praktik efter den anden. Det kan resultere i, at man bevæger sig længere væk fra arbejdsmarkedet frem for tættere på, hvis man har det ene nederlag efter det andet!

Mange udtrykte bekymring for den nære service i sundhedsvæsnet, ældreplejen og daginstitutionerne. De ansatte skal løbe for hurtigt. De gør hvad de kan, men er stressede og har for mange opgaver til at yde den omsorg, som de fortjener. Danmark er et af verdens rigeste lande. Det skal være muligt at leve et værdigt liv i Danmark – hele livet! Det er vigtigt, at man både kan have et godt børneliv og et godt ældreliv. Uanset hvor i Danmark, man er vokset op.

Dagens positive: Vi mødte en syrisk flygtningefamilie. De havde været her i tre år og skulle holde babyshower. Derfor var de i gang med at pynte lejligheden og hele opgangen fint med balloner og danske flag. De var glade for at være i Danmark og glædede sig til at få besøg af familie og venner.

Tak til de beboerne for den varme modtagelse!

Line Krogh Lay
Folketingskandidat for Radikale Venstre
Skolemarken 3, St. Heddinge

https://sn.dk/Debat-Faxe/Radikale-samtaler-i-Froegaarden/artikel/826745

Skriv et svar